Prof. Dr. Bilgin KAYGISIZ, Bölüm Başkanı
  • E-Posta: email
  • Dahili Telefon: 0(222)239 29 79 - 4563
  • : AVESIS

2000 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden (ESOGÜ) mezun oldu. ESOGÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalında Tıpta Uzmanlık Eğitimini yaptı (2005-2010). ESOGÜ Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı'nda uzman doktor (2010-2013), öğretim görevlisi (2013-2016), yardımcı doçent (2016-2017), doçent (2017-2023) olarak farklı pozisyonlarda çalıştı ve halen aynı Anabilim Dalında profesör (2023-) olarak çalışmaktadır. Hakemli ve uluslararası indeksli ve tanınmış dergilerde yaklaşık 30 makalesi yayınlandı. Birçok bilimsel projede hem yürütücü hem de araştırmacı olarak yer aldı. Araştırmaları nöropsikofarmakolojideki davranışsal deneylere ve nöropsikiyatrik bozuklukların tedavisinde kullanılan ajanların etki mekanizmalarına odaklanmıştır. Danimarka’da Aarhus Üniversitesi Biyotıp Anabilim Dalında Davranışsal Farmakoloji ve Translasyonel Nöropsikiyatri araştırmalarında gözlemci araştırmacı olarak bulundu. Farmakoloji Yüksek Lisans ve Doktora programlarının yanı sıra Farmakoloji Tıpta Uzmanlık Programlarında da öğrencilerin eğitiminde görev aldı. ESOGÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği ve Disiplinlerarası Sinir Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı görevleri devam etmektedir. Birçok uluslararası dergide hakem olarak katkıda bulunmuş olup Osmangazi Tıp Dergisi'nin ve Pharmacological Research-Reports dergisinin Editör Kurulunda yer almaktadır.